Betelt gyárak
Szabad gyárak

Világítástechnika

Tungsram - BUDAPEST

A gyárat az 1896-os alapítása óta a folyamatos fejlesztés – innováció – jellemzi. Az Egyesült Izzó, majd Tungsram mindig részt vett az adott kor kihívásainak megoldásában, teret adva tehetséges, vállalkozó kedvű kollégáknak. 
A fényforrásgyártás mellett az elmúlt több mint 120 évben volt rádiócső- és félvezetőgyártás; fejlesztett és gyártott TV képcsövet a ’30-as évek végétől; Bay Zoltán „megtapogatta” a Holdat az általa fejlesztett ultrarövid hullámú radarral másodikként a világon 1946-ban. 1958-tól indult be a nagyszabású fényforrásgyártás-fejlesztés: 1964-től az autólámpa-gyártás, majd 1972-től az utcák, épületek és üzletek megvilágításában használt magasnyomású gázkisülő lámpák lettek a vállalat budapesti gyárának legfontosabb termékei. Az elmúlt 40 évben a jelentős beruházások és további fejlesztések a mai napig a fényforrásgyártás élvonalában tartották a gyárat. A telephely rendelkezik üveggyárral, és kerámiagyártást is folytat.

Alsó korhatár: 10. betöltött életév
16 éves kor alatt a rendezvényen való részvétel felnőtt kísérő jelenlétében lehetséges

Pontos cím: 1044 Budapest, Váci út 77.

Az időpontra kattintva további részletek érhetők el.


TUNGSRAM - HAJDÚBÖSZÖRMÉNY

Szeretettel várjuk az érdeklődőket, akik kíváncsiak, hogyan is zajlik az autólámpa-gyártás.
A látogatás útvonala:
- nagytárgyaló, ahol vendégeink egy rövid ismertetőt láthatnak
- huzalgyártás
- autólámpa spirálgyártás
- hagyományos spirálgyártás
- CMH katódgyártás
A nagytárgyalóban vetítéssel kezdődik a program: gyári videó, FEP rendszer (mi hogyan van rendszerbe kötve: elektromosság, légtechnika, magkimarás, vízkezelés – ez nagyon mutatós ipar 4.0).
Látogatóink megismerkedhetnek gyárunkkal, az általunk használt technológiákkal, úgymint magkimarás, vízkezelés.
Várjuk szeretettel az Ipar4.0 iránt érdeklődőket is!

Kiskorú személy felnőtt felügyelete mellett jöhet csak
A részvétel feltétele a betöltött 10. életév! 
A gyár látogatása csak zárt cipőben megengedett!

4220 Hajdúböszörmény Kinizsi Pál út 1.


Tungsram - Kisvárda

A gyár több mint 40 év tapasztalattal rendelkezik a komplex tömeggyártási rendszerek területén. Jelenleg az autólámpa- és a halogénizzó-gyártáson kívül gázturbinák alkatrészeinek vizsgálata és javítása folyik az üzemekben.

Gyárlátogatáson kiskorú személy csak felnőtt felügyeletével vehet részt. Részvételi feltétel a betöltött 6. életév. A gyár látogatása csak zárt cipőben megengedett.

Pontos cím: 4600 Kisvárda, Temesvári u. 17.

Az időpontokra kattintva további részletek érhetők el.


Tungsram - Nagykanizsa

A Tungsram nagykanizsai gyára több mint 50 éve foglalkozik fényforrásgyártással a Zala megyei régióban, ahol a legmodernebb technológián alapuló, energiatakarékos termékek gördülnek le a gyártósorokról: a kompakt fénycsövektől egészen a jövő világítását jelentő LED-lámpatestekig. A digitalizáció segítségével az üzem a 21. század úttörő ipari megoldásait alkalmazza a világszerte értékesített fényforrások gyártásához. A résztvevők a gyárlátogatás folyamán megismerhetik a kompakt fénycsövek és a LED-lámpatestek előállításának folyamatát, beléphetnek a legmodernebb kültéri és beltéri fényforrások képességeit a gyakorlatban is szemléltető bemutatótermekbe, valamint betekintést kaphatnak a műanyag alkatrészek gyártásának rejtelmeibe.

- Kiskorú személy felnőtt felügyelete mellett jöhet csak
- A részvétel feltétele a betöltött 10. életév! 
- A gyár látogatása csak zárt cipőben megengedett!
- Kérjük, hogy a látogatás időpontjánál 15 perccel hamarabb érkezzenek meg!

8800 Nagykanizsa, Kinizsi utca 97.


Tungsram - Zalaegerszeg

A Tungsram zalaegerszegi gyára több mint 40 éve foglalkozik fémalkatrészek gyártásával a Zala megyei régióban különböző alumínium, réz, sárgaréz, bronz, acél, ezüst, bakelit, üveg, műanyag és kerámia felhasználásával.
Több mint 170 présgép és egyéb berendezés naponta 6 millió darab fémalkatrészt gyárt saját szerszámgyártó és felületkezelő üzemünk támogatásával.

Az eseményen való részvétel feltétele a betöltött 8.életév! 
​​​​​​​Kiskorú személy felnőtt felügyelete mellett jöhet csak!
FONTOS: Az eseményen zárt cipőben és ruházatban lehet csak részt venni!

8900 Zalaegerszeg, Alsó erdei út 3


Az oldal sütiket használ a rendeltetésszerű működéshez, illetve anonim analitika gyűjtésére. Az oldal használatával elfogadja az adatkezelési tájékoztatóban leírtakat.